Sebab Ronaldo Meninggalkan Madrid Didedahkan Di laporan Terbaharu

43
sebab Ronaldo meninggalkan Madrid

ACESWIN888, laman web slot malaysia dalam talian, mendapatkan sebab Ronaldo meninggalkan Madrid, semuanya didedahkan di laporan Terbaharu, ialah isu cukai yang dimulakan May 2017, yang berakhir dengan keputusannya untuk pergi ke Turin, Juventus.

Semua ini adalah berdasarkan laporan terkini yang diterbitkan oleh El Mundo. Mereka mendedahkan bahawa Ronaldo mengadakan pertemuan di rumah Jorge Mendes, ejennya pada Mei 2017, disertai penasihat kewangannya.

“Saya telah mengatakan bahawa saya tidak mahu mengambil risiko,” kata Ronaldo kepada penasihatnya, merujuk kepada masalah undang-undang yang disebabkan oleh tidak membayar cukai.

“Saya tidak belajar dan sepanjang hidup saya hanya bermain bola sepak, tetapi saya tidak bodoh dan saya tidak percaya siapa pun, sebab itulah saya selalu membayar 30% lebih banyak daripada apa yang ditanya apabila saya mengupah penasihat kewangan kerana saya tidak mahu masalah .”

Peguam Carlos Osorio, yang hadir di mesyuarat itu, menjelaskan bahawa dia bertanggungjawab atas masalah fiskal ini dan memberitahu Ronaldo untuk tidak bimbang.

Beberapa bulan kemudian, apabila Ronaldo terpaksa membuat perjanjian dengan pihak berkuasa cukai, dia menjadi sangat marah.

“Saya tidak pernah memberitahu anda untuk tidak membayar cukai!” Beliau memberitahu penasihat kewangan. “Saya mahu tahu apa yang berlaku, saya tidak faham apa-apa, bukan cukai yang sepatutnya dibayar oleh penaja, jadi kenapa mereka menuduh saya?”

Selepas membuat pembayaran kepada pihak berkuasa cukai Sepanyol, Ronaldo berharap Real Madrid akan menyediakan tawaran baru yang lebih baik untuk membantu masalah kewangannya, kerana dia percaya bahawa itulah yang Barcelona lakukan dengan Lionel Messi.

Namun sayangnya, kelab Real Madrid ingin menjaga jarak dari Ronaldo dan permasalahan pajaknya, yang Ronaldo anggap sebagai pengkhianatan. Dia juga merasa kurang dihormati setelah mengetahui bahawa Messi dibayar 2 kali daripada gajinya dan perpindahan Neymar ke Paris Saint-German juga bergaji lebih tinggi darinya.

Kemarahannya semakin menjadi dan membuat Zinedine Zidane berbicara kepada para pengarah supaya mereka menyelesaikan masalah ini, kerana Ronaldo terus membincangkan masalah ini di ruang ganti.

Ditambah lagi, Ronaldo juga merasa kesal bahawa Alfredo Di Stefano terus-terusan diceritakan sebagai pemain yang lebih hebat dari dia, setiap kali ada topik mengenai pemain terhebat Real Madrid sepanjang masa.

“Mereka selalu berkata dan meletakkan saya di belakang Di Stefano dan saya tidak tahu apa lagi yang perlu saya lakukan.” seperti ini apa yang dikatakan Ronaldo.

Akhirnya, hubungan Ronaldo dan Real Madrid mencapai titik di mana dia memutuskan untuk meninggalkan dan meneruskan kerjayanya, menyertai Juventus untuk memulakan kehidupan baru di Itali.

Inilah sebab Ronaldo meninggalkan Madrid yang berhasil dikumpulkan oleh www.aceswin888.com, laman web slot malaysia dalam talian terpercaya.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here