Ramalan Pertandingan Nimes vs PSG 2018

79
ramalan pertandingan nimes vs psg 2018

Tips, berita, info terbaru dan ramalan pertandingan Nimes vs PSG 2018, 01 September, Ligue 1 Perancis, di Stade des Costières. PSG akan terbang ke Perancis Selatan menuju rumah Nimes.

Thomas Tuchel akan cuba memenangi perlawanan keempat musim ini tetapi setakat ini dia belum lagi berjuang dengan kelab yang paling sukar, di mana Nimes muncul untuk menarik perhatian dengan 2 kemenangan dari 4 perlawanan mereka.

Nimes mengakhiri musim lalu sebagai runners-up ke Ligue 2 di bawah Reims dan secara automatik dipromosikan ke Ligue 1 untuk kali pertama sejak 1993. Musim ini akan menjadi detik penting bagi sejarah kelab dan Nimes telah menunjukkan bahawa mereka bersedia berada di Ligue 1. Pertandingan melawan Angers, di mana Nimes memenangi 4-3, menjaringkan 3 gol dalam perlawanan akhir 15 minit perlawanan itu benar-benar menarik perhatian semua orang. Tetapi perkara paling bersejarah adalah apabila mereka menang 3-1 ke atas Marseille 2 minggu lalu.

Mereka mungkin menghasilkan hasil yang mengagumkan dengan kedatangan pasukan terkenal ke rumah mereka tetapi sekali lagi Nimes menunjukkan kesesuaian mereka dalam liga teratas Perancis dan mengejutkan kelab Marseille dengan kemenangan. Mereka tidak menang di penguasaan bola, tetapi “naluri pembunuh” penyerang Denis Bouanga, Renaud Ripart dan Sada Thioub berjaya membawa Nimes kemenangan ke atas Marseille yang pemainnya adalah pemenang Piala Dunia.

Mungkin kerana kegembiraan kemenangan yang menyebabkan kepuasan sehingga Nimes tewas ke Toulouse pada minggu berikutnya 1-0, tetapi kelab itu mempunyai kualiti dan rekod yang baik ketika bermain di kandang. Musim lepas mereka hanya kehilangan 4 kali ketika bermain di rumah dan berharap ini dapat diteruskan.

PSG sendiri memulakan musim sebagai juara dan beberapa telah meragui kemampuan mereka untuk memenangi Ligue 1 sekali lagi. Mereka mengalahkan Caen 3-0 pada permulaan pertandingan tanpa kesulitan tetapi perkara yang berbeza ketika PSG menghadapi Guingamp. Hilang 1-0 hingga babak pertama sebelum akhirnya memenangi 3-1, untuk membuktikan bahawa Guingamp boleh mengguncang PSG walaupun tidak dapat melakukannya selama 90 minit.

Angers juga menunjukkan keupayaan mereka ketika mereka boleh seri 1-1 di Stade de Princes, tiba di pusingan pertama sebelum berakhir dengan kemenangan 3-1 PSG, berkat kehebatan dari 3 penyerang mereka.

Tips, head to head, berita terkini dan ramalan pertandingan Nimes vs PSG 2018

Nimes dan PSG jarang bertemu dalam beberapa tahun kebelakangan ini, tetapi dalam 9 perlawanan terakhir mereka, Nimes telah memenangi dua kali, pada awal 1990-an dan 1980-an. Perlawanan terakhir dan terakhir mereka ialah kemenangan 3-0 PSG pada 2007 Coupe de France.

PSG gagal menang dalam empat perlawanan mereka musim lalu, tetapi memenangi 3 kali dalam perlawanan pertama dalam pertandingan tahun ini.

Nimes keluar sebagai kelab yang menjaringkan gol terbanyak, 75 gol, di Ligue 2 musim lalu, dengan Umut Bozok, penyerang dari Turki mencetak hampir 1/3.

PSG akan bermain tanpa Lavin Kurzawa, Marco Veratti dan Dani Alves untuk perlawanan ini, tetapi terdapat graduan akademi baru seperti Stephen Nsoki, Collin Dagba dan Antoine Bernede yang mungkin mendapat peluang untuk bermain.

Nimes tidak mempunyai masalah dalam menangani kecederaan pemain, hanya Rachid Alioui mengalami kecederaan hamstring.

Untuk ramalan pertandingan Nimes vs PSG 2018, ACESWIN888 meramalkan akan keputusan menang untuk PSG, jumlah gol OVER 3. Pertaruhan terbaik adalah Both Team To Score.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here