Ramalan Pertandingan Barcelona vs Sevilla 2018

34
Ramalan Pertandingan Barcelona vs Sevilla 2018

Juara Barcelona La Liga mengalu-alukan pemimpin liga semasa hujung minggu ini apabila ketua Sevilla ke Camp Nou mencari rekod kemenangan. Ramalan Pertandingan Barcelona vs Sevilla 2018 diberikan ACESWIN888, Malaysia Online Sportsbook.

Sevilla mengatasi Barcelona dan Real Madrid dan mendaki di puncak liga selepas kemenangan empat kemenangan berturut-turut dalam pertandingan itu. Los Rojiblancos telah maut di peringkat ketiga di sepanjang jalan, dengan menjaringkan sebanyak 14 gol dalam empat kemenangan (3.5 setiap perlawanan). Bolehkah mereka mengambil kesempatan daripada momentum itu dan terus memainkan peranan yang menentang juara bertahan Barcelona di derby Matchday pada petang Sabtu?

Blaugrana berada dalam krisis besar jika kita melihat keputusan liga mereka. Mereka masuk tanpa kemenangan dalam empat perlawanan La Liga berturut-turut. Mereka seri tiga dan kalah satu dalam prosesnya dan hanya boleh bersyukur dengan bencana Real Madrid kerana masih dalam pencarian sebenar untuk gelaran.

Ini sebenarnya kali pertama Sevilla telah mendahului La Liga sejak Mac 2007. Mereka terus menamatkan kejuaraan ke-3 tahun itu, hanya 5 mata di belakang juara akhirnya Real Madrid dan sementara mungkin masih agak awal untuk mencadangkan mereka boleh menjadi juara bertahan yang tulen musim ini , paparan positif dan keputusan di sini mungkin hanya mengubah sedikit minda mengenainya. Terdapat kepercayaan yang masih dipegang secara meluas bahawa sementara Sevilla sentiasa kuat di rumah, mereka masih kehilangan beberapa bahan penting apabila mereka pergi ke salah satu kelab besar dan dengan 13 kekalahan dan tidak ada kemenangan dalam 15 lawatan terakhir mereka ke Camp Nou, ada sesuatu yang pasti.

Head to Head dan Statistik Ramalan Pertandingan Barcelona vs Sevilla 2018

Barcelona mempunyai rekod baru hebat terhadap Sevilla, memenangi 9 daripada 10 pertemuan sejak awal 2016. Ini termasuk kemenangan Copa del Rey dan Piala Super Sepanyol tahun ini. Sevilla hanya memenangi satu daripada 22 perlawanan terakhir mereka menentang Barcelona di La Liga (D5 L16), 2-1 pada Oktober 2015, menyimpan sekeping bersih sekali sahaja dalam proses.

Sevilla mendahului La Liga untuk kali pertama sejak Mac 2007, selepas menewaskan Barcelona 2-1 pada musim itu. Sevilla memenangi gelaran La Liga kali terakhir mereka menduduki tangga teratas selepas lapan perlawanan musim (1945-1946).

Barcelona tidak terkalahkan dalam 40 perlawanan terakhir mereka di La Liga (W32 D8), kemenangan terbaik mereka di kandang sendiri sejak November 1993 (40 – W34 D6).

Leo Messi (11) dan Pablo Sarabia (Sevilla) dan Wissam Ben Yedder (sembilan masing-masing) adalah pemain utama La Liga dalam semua pertandingan musim ini.

Messi telah menjaringkan lebih banyak gol liga melawan Sevilla berbanding dengan pasukan lain (24, 15 di Camp Nou).

Peluang, tips dan Ramalan Pertandingan Barcelona vs Sevilla 2018

ACESWIN888, Malaysia Online Sportsbook, melihat akan menjadi satu permainan yang kemungkinan tinggi menjaringkan besar sekali lagi dan menyokong jumlah gol OVER 3.5 memilih kemenangan ke Barcelona, Both Team to Score juga kelihatan baik, pastinya apabila anda mempertimbangkan rekod terbaru Sevilla yang membingungkan terhadap gergasi Catalan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here