Liga Negara-Negara UEFA, Apakah itu?

244
liga negara-negara uefa

Liga Negara-Negara UEFA, yang akan bermula pada waktu rehat antarabangsa, bertujuan untuk meremajakan bola sepak antarabangsa di Eropah dengan memberi pertandingan yang lebih bermakna dalam tim nasional, sementara pada saat yang sama mengurangi jumlah persahabatan.

Itulah mengikut UEFA. Walau bagaimanapun, seperti biasa dengan badan pentadbir bola sepak Eropah, ia agak rumit, jadi di sini kita menjawab beberapa soalan yang pasti akan dibangkitkan oleh kedatangan komposisi baru ini.

Siapa yang mengambil bahagian di Liga Negara-Negara UEFA?

peserta liga negara-negara uefa

Dalam satu perkataan, semua orang. Kesemua 55 negara anggota UEFA ditetapkan untuk memasuki Liga Bangsa-Bangsa yang akan diadakan buat pertama kalinya pada musim 2018-19. Pasukan dibahagikan kepada empat liga (A-D) yang kemudiannya berpecah kepada empat kumpulan sama ada tiga atau empat.

Undian untuk “Fasa Liga” yang pertama ditentukan oleh kedudukan pekali kebangsaan UEFA pada 11 Oktober 2017. Liga A termasuk negara-negara Eropah menduduki ranking tertinggi manakala Liga D terdiri daripada pasukan peringkat terendah.

Persediaan adalah serupa dengan liga domestik yang mempunyai empat bahagian, dan akan ada degradasi dan promosi.

Bagaimanakah pemenang akan ditentukan?

Aceswin888 melihat pemenang hanya boleh datang dari Liga A dan akan ditentukan oleh pertandingan mini yang dimainkan pada bulan Jun, dengan semifinal, permainan untuk tempat ketiga dan final.

Pasukan yang berada di bawah kumpulan mereka akan diturunkan, sementara pemenang kumpulan dari liga di bawah akan dipromosikan.

Bagaimanakah pengaruh Liga Negara-Negara UEFA untuk memenuhi syarat untuk kejuaraan Eropah?

Dua puluh 24 pasukan untuk menyertai Euro 2020 dapat menjamin tiket mereka untuk kejohanan dengan menamatkan pertama atau kedua dalam 10 kelayakan. Perlawanan yang layak akan diadakan selepas League of League of Nations Nations selesai.

Empat pasukan terakhir akan melayakkan diri melalui playoff yang melibatkan pemenang empat liga Liga Negara – yang akan diadakan selepas perlawanan kelayakan biasa telah selesai. Sekiranya mana-mana pemenang liga telah layak melalui kelayakan, mereka akan diganti dalam playoff oleh pasukan ranking terbaik yang akan datang dalam liga mereka.

Hari pertama Liga Negara-Negara UEFA yang pertama berlangsung pada hari Khamis, dengan beberapa perlawanan menghiburkan di seluruh Eropah, termasuk perlawanan besar antara dua kelas berat. Masih tidak tahu apa persaingan baru ini? Kami mempunyai berita untuk awak.

Dalam pertempuran dua juara Piala Dunia yang lalu, Jerman dan Perancis bermain untuk seri tanpa gol, Gareth Bale nampaknya berada dalam bentuk terbaik dalam kerjayanya dan memberi impak untuk pasukan kebangsaannya, dan pasukan Armenia mungkin menghasilkan gol pusingan pertama kejohanan.

Di bawah ini anda akan dapati setiap markah dan keputusan, bersama-sama dengan setiap perlawanan dari sepakbola Liga Negara September. Kami juga mempunyai semua yang anda perlu ketahui dari tindakan minggu pertama:

Skor Akhir Liga Negara-Negara UEFA

  • Georgia 2, Kazakhstan 0
  • Armenia 2, Liechtenstein 1
  • Jerman 0, Perancis 0
  • Wales 4, Ireland 1
  • Bulgaria 2, Slovenia 1
  • Norway 2, Cyprus 0
  • Latvia 0, Andorra 0
  • Macedonia 2, Gibraltar 0

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here