Barcelona vs Girona 2018 di USA

44
barcelona vs girona 2018 di usa

Girona bersedia memainkan permainan musim biasa menentang Barcelona di Amerika Syarikat sebagai sebahagian daripada matlamat La Liga untuk mempromosikan bola sepak dan liga di Amerika Utara, kelab kecil itu berkata Khamis (Barcelona vs Girona 2018 di USA).

Girona berkata dalam satu kenyataannya ia bekerja dengan liga dan Barcelona untuk memuktamadkan butiran permainan yang dicadangkan, yang telah menarik kritikan dari persatuan pemain Sepanyol dan beberapa kelab dan peminat.

Bulan lalu, liga mengumumkan rancangannya untuk bermain di Amerika Syarikat sebagai sebahagian daripada perkongsian 15 tahun baru dengan kumpulan sukan dan hiburan Relevent, yang mengendalikan Piala Juara-Juara Antarabangsa, sebuah kejohanan yang dimainkan pada musim purba di Eropah pada bulan Julai dan Ogos di seluruh dunia .

La Liga tidak menyatakan mana pasukan akan terlibat, atau ketika atau di mana permainan akan dimainkan, walaupun Miami kelihatan menjadi pilihan pertama untuk Barcelona vs Girona 2018 di USA. Barcelona bersedia menghadapi Gerona dalam apa yang akan menjadi perlawanan La Liga pertama yang akan dimainkan di luar negara. Gergasi Catalan akan mengambil saingan liga mereka pada 27 Januari di Miami. Permainan ini akan berlangsung di Stadium Hard Rock pada jam 8.45 malam (waktu Sepanyol)

Girona berkata ia menerima cadangan itu kerana ia melihat “peluang besar untuk pengembangan” bagi kelab dan bandar raya, yang mempunyai penduduk kira-kira 100,000 orang dan terletak sedikit lebih sejam dengan kereta dari Barcelona di timur laut Sepanyol.

“Sekurang-kurangnya tiga tahun lalu kelab berjuang untuk terus hidup dan kini matlamat kami adalah untuk mengukuhkan diri kami di bahagian pertama,” katanya. “Tindakan ini akan menjadi satu lagi langkah ke arah menunjukkan kehendak kami untuk terus bersaing dalam elit bola sepak.”

Girona berkata, salah satu isu yang dibincangkan ialah bagaimana mengimbangi peminat kelab kerana ia akan melepaskan permainan di liga. Kelab itu berkata ia akan cuba menawarkan beberapa pilihan untuk ahli-ahlinya supaya mereka tidak merasakan kelemahan.

Media Sepanyol berkata salah satu rancangannya adalah untuk menyewa pesawat supaya peminat Girona dapat melakukan perjalanan ke A.S. dan menonton permainan.

Ini adalah musim kedua Girona di bahagian pertama Sepanyol.

Kapten kelab bahagian pertama menentang “keputusan sepihak” liga untuk mengambil pertandingan liga di luar Sepanyol, dengan mengatakan mereka sepatutnya telah berunding terlebih dahulu.

Kelab-kelab dan La Liga dijangka mendapatkan kelulusan dari persekutuan bola sepak Sepanyol dalam beberapa hari akan datang.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here