Arsenal Menang 11 Kali Berturut-turut

176
Arsenal Menang 11 Kali Berturut-turut

Unai Emery tidak berfikir tentang memecahkan rekod Arsenal selepas kemenangan berturut-turut ke-11. Arsenal mengalahkan Sporting Lisbon 1-0 kemarin (26-10-2018) di Liga Eropah, menjadikan Arsenal Menang 11 Kali Berturut-turut.

Danny Welbeck menjaringkan gol tunggalnya pada minit ke-77 untuk memberi kemenangan kepada Arsenal, tuan rumah, menjadikan Arsenal menang 11 kali berturut-turut.

Permainan ini lambat dan babak pertama kelihatan tidak layak, tetapi Arsenal perlahan-lahan mula berkembang dengan lebih baik selepas rehat dan akhirnya Welbeck berjaya menjaringkan gol 1-0.

Sejak kekalahan di EPL ke City dan saingan di London, Chelsea dalam 2 perlawanan pertama mereka, Emery selalu menang.

Sudah 11 tahun sejak Arsenal merasakan kemenangan yang panjang seperti ini, dengan rekod sepanjang 14 pertandingan, namun pelatih Spanyol sepertinya tidak terlalu jauh.

“3 lagi perlawanan, ini adalah permainan yang tidak kecil.” Dia berkata “Kami hanya berfikir tentang perlawanan seterusnya, yang menentang Crystal Palace. Kami juga menikmati setiap saat dengan peminat kami.”

“Hari ini kami bersama mereka dan mereka bersama kami, peminat yang datang dari Arsenal, dari London atau mana-mana sahaja. Bagi kami, yang paling penting adalah peminat dengan kami dan mereka menikmatinya.”

“Saya sendiri menikmati pekerjaan ini, proses kami, mereka mengharapkan yang terbaik daripada kami setiap perlawanan dan ini tidak mudah, kami berpendapat bahawa kemenangan ini di Crystal Palace tetapi kami tahu ia tidak mudah untuk menang di sna “Bagi kami, meneruskan kemenangan adalah apa yang kami mahu, tetapi kami tahu ia tidak mudah dan kami mungkin kalah.”

Walaupun kini dalam bentuk kemenangan, satu kritikan terhadap Arsenal adalah mereka sentiasa lambat pada permulaan perlawanan, yang sekali lagi terbukti dalam pertandingan melawan Sporting.

Emery mengakui ada masalah yang perlu dipelajari dan dia memberitahu pemain. “Setiap perlawanan adalah satu peluang yang baik bagi kami untuk meningkatkan kebolehan kami dan juga perlawanan ini.” Beliau berkata ketika ACESWIN888, Sportsbook Online Malaysia bertanya mengenai permulaan yang perlahan pada permulaan pertandingan.

“Kami bercakap di dalam bilik persalinan sebelum pertandingan bermula tentang matlamat kami dan salah seorang daripada mereka adalah perkara ini, tetapi perkara yang paling penting ialah kami membincangkannya di bilik persalinan semasa rehat pertama.”

“Tetapi kami masih mencari penyelesaian terbaik bagi kami untuk dapat bermain lebih baik dari awal pada pusingan pertama.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here