Ramalan Pertandingan Valencia vs Juventus 2018 Liga Juara-Juara

46
Ramalan Pertandingan Valencia vs Juventus 2018

Ramalan Pertandingan Valencia vs Juventus 2018 Liga Juara-Juara, 20 September 03:00 AM di Stadium Mestalla. Dapatkan berita dan petua pertaruhan percuma di ACESWIN888.

Adakah ini menjadi musim apabila Juventus akhirnya memecahkan Liga Juara? Gergasi Itali telah menghabiskan masa besar untuk membawa Cristiano Ronaldo ke Turin. Setelah melabur kepada Ronaldo yang telah menjadi penjaring terbanyak dalam pertandingan ini enam tahun berturut-turut, mereka jelas mencari keputusan. Pemain antarabangsa Portugal itu mempunyai empat pingat pemenang sejak 2014, dan satu lagi dengan Juve akan menjadi kenyataan besar-besaran oleh Ballon d’Or saat ini. Dia kembali ke Sepanyol selepas berpisah dengan Real Madrid, kali ini bertemu Valencia.

Tuan rumah kembali ke Liga Juara-Juara selepas beberapa keputusan yang mengagumkan pada musim lalu. Mereka mungkin telah menduduki tempat keempat, tetapi yang menempah tempat di Liga Juara-juara musim ini, sesuatu yang telah meningkatkan Valencia, kerana mereka telah menggunakan wang tersebut untuk membiayai beberapa tawaran musim panas. Walaupun begitu, kelab itu telah membuat permulaan lambat di La Liga istilah ini. Harapan mereka menyamai Juventus dan Man United dalam kumpulan ini kelihatan langsing, berikutan larian empat perlawanan tanpa kemenangan.

Juventus adalah kegemaran dalam Kumpulan H, dan mereka dijangka mendahuluinya daripada Man United, Jose Mourinho. Kelab Itali ini telah menyerang Serie A pada minggu pembukaan, dengan empat kemenangan dari empat meletakkan mereka jelas di bahagian atas. Mereka mendahului liga kelima berturut-turut dan cawan berganda, ketika mereka menyasar untuk menandingi perlawanan terakhir Liga Juara-Juara mereka pada 2015 dan 2017. Apakah penambahan Ronaldo membantu mereka untuk memenangi pertandingan ini?

Penyerang menyerang gol pertama dan kedua di Turin pada hujung minggu, mencetak 2 gol dalam kemenangan 2-1 atas Sassuolo. Sang Penyerang akhirnya siap dan berlari, dan sekarang dia akan keluar untuk melanjutkan jangka masa ini minggu ini. Ronaldo adalah penjaring terbanyak dalam sejarah Liga Juara-juara, dengan menjaringkan 120 gol dalam 153 penampilan dalam pertandingan itu. Penyerang Portugal terlibat secara langsung dalam 50% gol Real Madrid dalam Liga Juara-Juara dari 2009/10 hingga 2017/18 (105 gol, 27 assist). Untuk memburukkan lagi tuan rumah, dia menjaringkan 15 kali dalam 17 pertemuan dengan Valencia, termasuk lima gol dalam empat pertemuan terakhir dengan mereka.

Berita, Statistik, petua dan Ramalan Pertandingan Valencia vs Juventus 2018

Valencia akan menjadi lawan Sepanyol yang kelapan berbeza yang Juventus berhadapan dengan Liga Juara-Juara, dengan pertemuan persaingan pertama di antara pasukan.

Geoffrey Kondogbia turun awal pada hujung minggu, dan dia bersedia untuk melepaskan pertembungan ini. Ezequiel Garay dan Francis Coquelin bersedia untuk menyertainya di luar.

Leonardo Spinazzola belum didaftarkan untuk Juventus untuk pertandingan ini. Douglas Costa sepatutnya ditinggalkan sebagai hukuman kerana meludah pada lawan pada hujung minggu.

Lima daripada enam kekalahan terakhir dalam Liga Juara-Juara telah ditimbulkan oleh pasukan Sepanyol – dua kekalahan menentang kedua-dua Real Madrid dan Barcelona, dan yang lain menentang Sevilla.

Ini akan menjadi kempen Liga Juara-juara pertama Valencia sejak 2015-16, sementara mereka akhirnya mencapai peringkat kalah mati dalam pertandingan pada 2012-13 (16 tahun lalu).

Ramalan Pertandingan Valencia vs Juventus 2018 Liga Juara-Juara

Aceswin888 fikir Ronaldo akan membawa Juve untuk kemenangan lain hujung minggu ini. Permulaan sempurna mereka di Serie A berbeza dengan pasukan Valencia yang sedang berjuang di La Liga. Selain itu, Juve mendakwa kemenangan di Tottenham dan Real Madrid di Eropah musim lalu, dan mereka perlu menambahnya pada hari Rabu. Aceswin888 menyokong kemenangan Juventus di sini atau ada kemungkinan kecil untuk hasil SERI.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here