Ramalan Pertandingan Valencia vs Barcelona 2018

23
Ramalan Pertandingan Valencia vs Barcelona 2018

Maxbet Malaysia Online, ACESWIN888, membawakan petua dan Ramalan Pertandingan Valencia vs Barcelona 2018 dalam La Liga, 08 Oktober jam 01.45 AM di Stadium Mestalla.

Valencia akan menjadi tuan rumah juara bertahan FC Barcelona di La Liga pada hari Isnin 8 Oktober. Valencia adalah pasukan yang bagus di La Liga dan pasukan yang cukup baik ketika bermain di depan penggemar rumah mereka. Mereka telah kehilangan 2 atau lebih hanya satu kali dalam 14 pertemuan terakhir mereka di rumah dengan Barca !!

Barcelona meraih kemenangan pertama mereka dalam empat perlawanan ketika mereka menjaringkan empat gol di Wembley ketika mereka menentang pasukan Spurs yang tidak menentu yang kehilangan pemain utama melalui kecederaan. Ia adalah pertemuan Liga Juara-Juara dengan tontonan bola sepak yang seronok. Ivan Rakitic mendapat pilihan serangan pada thriller 4-2 tetapi ia, seperti biasa, Lionel Messi yang menarik rentetan, mendapatkan dua kali gol ke jaring tuan rumah. Philippe Coutinho menjaringkan 1 juga.

Mempunyai pemain terbaik di dunia dalam pasukan anda pasti menjadikan anda agak bergantung pada kehebatannya dan itulah yang telah berlaku kepada Barcelona. Ia terbukti apabila Ernesto Valverde cuba untuk berehat Messi melawan Athletic Club, sebelum membawanya keluar bangku untuk membantu mencipta gol dan menyelamatkan mata. Kita tidak boleh terlalu keras pada Valverde. Ia satu tugas yang sukar untuk fasa Barcelona menjadi era selepas Messi. Mungkin masih terlalu lama untuk memikirkan kerja Barca tanpa dia.

Valencia memenangi kemenangan pertama musim ini hujung minggu lalu di Real Sociedad, menyusuli titik di Old Trafford biasanya dianggap sebagai perkara yang baik. Walau bagaimanapun, Valencia adalah pasukan yang lebih baik dalam pertandingan dengan pasukan Man United yang miskin. Mereka mungkin tidak suka mengambil tiga mata terhadap kelab di tali. Kali berikutnya mereka bertemu, United yang sangat berbeza dapat dikendalikan oleh jurulatih yang bukan Jose Mourinho.

Satu perkara ialah Valencia telah terhad dalam enam pertemuan terakhir mereka dengan Barcelona. Kami tidak melihat pemain muda Marcelinho memperbaiki rekod itu hujung minggu ini.

Head to Head dan Ramalan Pertandingan Valencia vs Barcelona 2018

Selain pertemuan di liga tahun lepas, di mana Barcelona telah seri di Mestalla 1-1 sebelum mengalahkan mereka di Camp Nou pada masa sama, kedua-dua pasukan juga bertemu di Copa Del Rey juga. Barcelona dapat memenangi kedua-dua pasukan perlawanan itu, menang 2-0 dan 1-0 di tempat sendiri. Valencia telah berjaya menewaskan Barcelona beberapa kali dalam beberapa tahun kebelakangan walaupun, pada 2016 dan 2014, tetapi berada di Camp Nou dan bukan di Stadium Mestalla. Kemenangan terakhir Valencia menentang Barcelona dalam liga itu kembali pada tahun 2007 dalam kemenangan 3-2, yang juga diikuti kemenangan lain pada tahun 2006. Oleh itu, ini bermakna Barcelona tidak pernah kalah dalam perlawanan yang sepadan dengan 11 percubaan terakhir mereka, memenangi 5 kali.

Untuk Ramalan Pertandingan Valencia vs Barcelona 2018, Maxbet Malaysia Online, ACESWIN888, memilih kemenangan untuk Barcelona. Melihat statistik dan sejarah pertandingan akan sukar bagi Valencia untuk menang di sini. Valencia tidak memenangi sebarang enam perlawanan terakhir mereka kepada Barcelona.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here