Jonathan Klinsmann Meningkat Selepas Kritikan

26
Jonathan Klinsmann
Jonathan Klinsmann kiper Hertha Berlin

Jonathan Klinsmann kiper Hertha Berlin mendapat pujian dari jurulatih Zsolt Petry empat bulan selepas mengkritik etika kerja pemain.

Pada bulan Mac, Petry meledakkan anak muda Amerika Syarikat bekas ketua Jerman dan jurulatih A.S. Jurgen Klinsmann – kerana menjadi “terlalu Amerika” dan kurang etika kerja.

Bagaimanapun, Petry memberitahu wartawan bahawa pemain berusia 21 tahun, yang berkhidmat kontrak sehingga 2019, telah meningkatkan kedudukannya di kelab selepas menerima kritikan dan mengusahakan kelemahannya.

Jonathan Klinsmann telah menunjukkan reaksi yang betul. Dia kini menyelamatkan bola yang tidak disimpannya sebelum ia melabur lebih banyak masa di tubuhnya, menghabiskan lebih banyak masa di ruang berat, meletakkan unit tambahan.

Dia mencerminkan dirinya bukannya membebankan dirinya sendiri, itu satu petanda yang baik. Dia mungkin marah kerana saya kata-kata kuat, tapi tugas saya sebagai jurulatih jelas menunjukkan kepadanya bagaimana dia boleh menjadi lebih baik.

Jonathan Klinsmann menyertai Hertha Berlin dari kolej di California, dan merupakan salah satu dari enam penjaga di bawah kontrak di kelab modal.

Di samping pemain berusia 19 tahun Dennis Smarsch, yang menandatangani kontrak profesional pertamanya minggu ini, dia bersaing untuk kedudukan sebagai pilihan ketiga kelab di belakang dua penjaga gol berpengalaman, Rune Jarstein, 33, dan Thomas Kraft, 30.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here